en lille familie

i Himmerland


HISTORIEN BAG BJARKES BLOG

"Bjarke's Blog" har jeg startet op for at komme af med / dele de mange tanker og erfaringer, der er resultatet  af den helt nye situation som jeg ufrivilligt og uden varslet er blevet bragt i, ved beskeden om at jeg har en uhelbredelig kræft. 


Beskeden om kræft, har med et ændret på så og sige alle eksisterende dagsrytmer, planer og drømme - et er at man pludselig befinder sig i og er 100 % afhængig af det meget omtalte sundshedssystem, der i alt fald for mit vedkommende er helt ukendt (har ikke i mine mere end 50 år været på et sygehus) noget andet er at man tvinges væk fra sin normale og velkendte livsplatform / rolle og de planer der her var lagt.

I mit tilfælde er det bl.a rollen som far, partner/ægtemand, husejer, selvstændig erhvervsdrivende mm., som der i den grad rykkes ved og hvor der nu skal tages helt ny stilling. Hele ens ståsted skal vendes og drejes i helt nye vinkler - fra at alt hidtil har været baseret på "det evige liv" *SS*, så er der pludselig nu såvel den kortsigtede model som den langsigtede (hvor længden er ukendt, hvilket den jo i realiteten altid har været, men nu er det synliggjort og konkretiseret - evigt liv eksisterer ikke:-).

Der er alle spørgsmålene ...... hvad så, hvor længe, mulighederne, konsekvenserne, begrænsningerne, økonomien, det fysiske, det psykiske, de livsforlængende behandlinger og mange andre.DE 10 NYESTE INDLÆG I BLOGGEN:


Så er der firmaet, som de sidste mere end 15 år har været rammen omkring vort liv, hvor jeg og min partner Lene sammen har opbygget et uafhængigt eksistensgrundlag for vor lille familie og sammensat af lige nøjagtig de ingredienser som vi har vægtet højt - hvad nu med dem?

Trods det at jeg har været selvstændig i mere end 15 år, så opfatter jeg stadig mig selv som iværksætter, det er en dejlig fleksibel og ikke stillestående "etiket" at "smykke sig med" - den er nu på nogen måder blevet en hemsko - sygdommen og de forhold den byder, betyder at jeg er taget af rollelisten - jeg er sygemeldt for første gang i hele min  karrierer, såvel som ansat som selvstændig (sådan ca. 40 år hvis alt regnes med:-)


Bjarkes Blog vil være stedet hvor jeg ukritisk, usystematisk, uagtsomt og uden fast interval, dvs. spontant og med indbyggede pauser, synliggør mine tanker og handlinger i den for mig "Helt ny situation" - set i tilbageblik, nutid og fremtid og krydret med alle mulige andre elementer, specielt med udgangspunkt i mine interesser som bl.a. er livsstil, min familie, musik, teknik, foto, erhvervsforhold, kunst, natur , bolig og meget mere :-)

 

Der skal understreges at der skrives lige fra hjertet og at alt er set ensidigt fra det udsigtspunkt jeg aktuelt befinder mig på, nogen gange på toppen og andre gange nede i dalen endvidere skal det bemærkes at jeg IKKE har hverken uddannelse eller foretage dybdegående research hvad angår selve sygdommen og dens behandling, det er igen skrevet som jeg oplever, ser og føler det.

 

Velkommen til min Blog! 
 

Bjarke Edvars

Nb.:  Har du lyst til at komme med kommentarer, stille spørgsmål etc. så er du også velkommen til det, der er nederst på Blog siderne mulighed for at skrive løs:-)
Det Første blog indlæg efter sygdommen
(Er indsat her, men ellers se alle indlæg via menuen til højre "Bjarkes Blog")


Den 14/6/2013 er det nøjagtig et halvt år siden at jeg (Bjarke) vågnede op på Aalborg Sygehus efter en større maveoperation. 

Det smerte helvede jeg havde levet i siden den 22 dec. var væk og maven virkede rar og normal igen, men en helt ny situation blev samtidig introduceret for mig og min lille familie. 


Jeg var stadig lidt omtåget efter bedøvelsen efter den mere end 5 timers lang operation, men kunne dog tolke på stemningen i rummet, at en helt ny situation var ved at tage form.


Operationslægen, som sad på min sengekant, gav os alle 3 en statusopdatering - operationen var blevet et par timer længere end ventet, men var forløbet fin og årsagen til de mange smerter de sidste 3 uger var fundet - en cancer havde bredt sig fra min blindtarm* op til min bughule / tarmsystem og havde her lukket af for al normal trafik i maven ........

- efter at have fjernet diverse overflødigt, afkortet og sammensat min tarme virkede min mave nu igen som ny - dejligt, men hvad var det nu for et helt nyt lille ord "cancer" der her sneg sig ind i vort liv, og så kombineret med det lille også helt ny ord "uhelbredelig"………. 

 
 
- der blev stille i rummet, blikkene fra mine kære sagde alt…… hvad nu?
Farverne kan være svære at få øje på når man ligger et sådan sted, fyldt med slanger og med sådan en besked :-)

Det kan være svært at få øje på farverne når man ligger med sådan en besked og med slanger på kryds og tværs :-)


 

Jeg havde ikke været rigtig sammen med min familie siden den 22. december, julefesten, juleferien, nytårfesten som vi alle glædede os til var sammen med de efterfølgende 2 uger var gået op i smerter, opkast og ture til læger, sygehus etc.. 


Jeg havde ikke været aktiv i mit firma Decor Marketing siden den sidste e-mail blev sendt ud sent om eftermiddagen den 22/12, klar til at gå på juleferie - at jeg pludselig ikke mere er i firmaet som før, er en for os helt ny og uhørt situation. Det fælles samvær, overblikket og hygge kombineret med mange timers aktivitet i vort fælles firma, er og har altid været en meget fast bestanddel af vor livsstil - nu var jeg pludselig med 2 små og for os helt nye ord, sat af det gennem mange mange år velkendte og strategisk vel planlagte spor jeg normalt "kørte" hen af.
Min søn No var under mit fravær tiltrådt i firmaet og havde holdt alle projekter fint gående sammen med Lene, men hvad nu, fremtiden.?

….. mange mange tanker løb gennem hovedet i de sekunder der i sygesengen på Universitetshospitalet  i Aalborg.


Den ny situation er stadig meget ny, vanskelig at håndtere, svær forholde sig til og kompliceret at forstå for mig og min familie, men samtidig har de sidste 6 måneder også budt på rigtig mange afklaringer, ikke kun rent praktisk men også mentalt, situationen vil altid her efter den 14. Januar være en ny, og den "helt ny situation" har jeg tænkt mig at ville Blogge lidt om, ind i mellem, når lysten eller trangen er der, en blog ikke kun om Cancer, men også omkring de reaktioner jeg møder, om det at have været selvstændig og aktiv i døgnets 24 timer og så få kræft, om de valg jeg og min familie må tage og ikke mindst om de tanker og oplevelser jeg har, og som altsammen er afledt af den helt nye situation.

For ikke at nyhedssiderne her på edvars.dk skal blive gennemsyret af sygdom, sundhedsvæsen og dybe tanker, så vil jeg fortsætte min egen ny blog på en ny side, samtidig håber jeg at der bliver overskud og plads til at skrive om noget helt andet her på den almindelig nyhedsside.

>> Besøg Bjarkes Blog om den helt ny situation


14. Juli. 2013

Bjarke Edvars


Note:

Mindre end 5 rammes årligt af kræft i blindtarmen og er derfor ukendt af flere læger. Jeg har i en periode på ca. 3-4 år før min operation og afsløringen af kræft, haft flere symptomer, bl.a meget træthed, ømme led, duft og smags forstyrrelser, oppustet mave, allergiagtig reaktion på alkohol - symptomer som har givet mange blodprøver og undersøgelser, men uden at nogen har nænvt cancer som en mulig årsag.


Følg Bjarke Edvars på Instagram