en lille familie

i Himmerland


VELKOMMEN TIL EDVARS AKTUELT

Søndag, Juli 14, 2013

En helt ny situation..........


Det er i dag (14/6/2013) nøjagtig et halvt år siden at jeg (Bjarke) vågnede op på Aalborg Sygehus efter en større maveoperation. 

Det smerte helvede jeg havde levet i siden den 22 dec. var nu væk og maven virkede rar og normal igen, men en helt ny situation blev samtidig introduceret for mig og min lille familie. 


Jeg var stadig lidt omtåget efter bedøvelsen efter den mere end 5 timers lang operation, men kunne dog tolke på stemningen i rummet, at en helt ny situation var ved at tage form.


Operationslægen, som sad på min sengekant, gav os alle 3 en statusopdatering - operationen var blevet et par timer længere end ventet, men var forløbet fin og årsagen til de mange smerter de sidste 3 uger var fundet - en cancer havde bredt sig fra min blindtarm* op til min bughule / tarmsystem og havde her lukket af for al normal trafik i maven ........

Farverne kan være svære at få øje på når man ligger et sådan sted, fyldt med slanger og med sådan en besked :-)

Det kan være svært at få øje på farverne når man ligger med sådan en besked og med slanger på kryds og tværs :-)- efter at have fjernet diverse overflødigt, afkortet og sammensat min tarme virkede min mave nu igen som ny - dejligt, men hvad var det nu for et helt nyt lille ord "cancer" der her sneg sig ind i vort liv, og så kombineret med det lille også helt ny ord "uhelbredelig"………. 

- der blev stille i rummet, blikkene fra mine kære sagde alt…… hvad nu?

 

Jeg havde ikke været rigtig sammen med min familie siden den 22. december, julefesten, juleferien, nytårfesten som vi alle glædede os til var sammen med de efterfølgende 2 uger var gået op i smerter, opkast og ture til læger, sygehus etc.. 


Jeg havde ikke været i mit firma Decor Marketing siden sidst mail blev sendt sent om eftermiddagen den 22/12 - en for os helt ny og uhørt situation - hvor fælles samvær, hygge kombineret med mange timers aktivitet i vort fælles firma er en meget fast bestanddel af vor livsstil - nu var jeg med 2 små helt nye ord, sat af det gennem mange mange år velkendte og strategisk vel planlagte spor jeg normalt "kørte" hen af. Min søn No var under mit fravær tiltrådt i firmaet og havde holdt alle projekter fint gående sammen med Lene, men hvad nu, fremtiden.?
….. mange mange tanker løb gennem hovedet i de sekunder der i sygesengen på Universitetshospitalet  i Aalborg.


Den ny situation er stadig meget ny, vanskelig at håndtere, svær forholde sig til og kompliceret at forstå for mig og min familie, men samtidig har de sidste 6 måneder også budt på rigtig mange afklaringer, ikke kun rent praktisk men også mentalt, situationen vil altid her efter den 14. Januar være en ny, og den "helt ny situation" har jeg tænkt mig at ville Blogge lidt om, ind i mellem, når lysten eller trangen er der, en blog ikke kun om Cancer, men også omkring de reaktioner jeg møder, om det at have været selvstændig og aktiv i døgnets 24 timer og så få kræft, om de valg jeg og min familie må tage og ikke mindst om de tanker og oplevelser jeg har, og som altsammen er afledt af den helt nye situation.

Den ny situation er stadig meget ny, vanskelig at håndtere, svær forholde sig til og kompliceret at forstå for mig og min familie, men samtidig har de sidste 6 måneder også budt på rigtig mange afklaringer, ikke kun ret praktisk men også mentalt, situationen vil altid her efter den 14. Januar være en ny og den "helt ny situation" har jeg tænkt mig at ville Blogge lidt om, ind i mellem, når lysten eller trangen er der, en blog ikke kun om Cancer, men også omkring de reaktioner jeg møder, de valg jeg og min familie må tage og ikke mindst de tanker og oplevelser jeg har, og som er afledt af den helt nye situation.


For ikke at nyhedssiderne her på edvars.dk skal blive gennemsyret af sygdom, sundhedsvæsen og dybe tanker, så vil jeg fortsætte min egen ny blog på en ny side, samtidig håber jeg at der bliver overskud og plads til at skrive om noget helt andet her på den almindelig nyhedsside.

>> Besøg Bjarkes Blog om den helt ny situation


14. Juli. 2013

Bjarke Edvars


Note:

Mindre end 5 rammes årligt af kræft i blindtarmen og er derfor ukendt af flere læger. Jeg har i en periode på ca. 3-4 år før min operation og afsløringen af kræft, haft flere symptomer, bl.a meget træthed, ømme led, duft og smags forstyrrelser, oppustet mave, allergiagtig reaktion på alkohol - symptomer som har givet mange blodprøver og undersøgelser, men uden at nogen har nænvt cancer som en mulig årsag.


indsendt af

  General Set af: 6299  
  1.7 7
Dit navn*

Email addresse*

Skriv kommentar*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verification code*
 
Kommentar
Klik på stikord (TAG)  for at se indlæg med det
aktuelle emneSENESTE EDVARS NYT:

SØG:

ARKIVET:

RSS / ABONNER


RSS